Min yogaresa

Jag var en ovillig yogi till en början. Som tonåring avskydde jag det lilla jag testat och lät bli. När jag var runt 20 blev jag utsatt för yoga dagligen i flera veckor. Min entusiastiska syster menade att jag skulle testa det tio gånger innan jag beslutar mig för vad jag tycker om det, och efter tio gånger hade yogan tillåtit mig att känna av så stora förändringar i mitt liv att jag inte ville sluta för allt i världen.

Vilken typ av yoga? Av det jag har yogat hittills så är kundaliniyogan närmast hjärtat, yinyogan hjälper mig att balansera upp all kraft och fart, medan ashtanga får mig att glöda. Som kampsportare fascineras jag över hur yogans tekniker kan användas för starkare guard och högre sparkar, och en stor del av min praktik är svettigt fysisk där jag jobbar för att bli bättre MMA-utövare. Däremellan gör jag gärna egna härliga blandningar av all sorters hathayoga, som alltid utgår ifrån att kroppen ska må bättre. 

Jag har full respekt för yogans kraft och väntade länge innan jag började lära ut. Först ville jag ha ett djup i min egen yogapraktik innan jag började guida andra - men efter tio år med daglig yoga vågade jag äntligen och det var det mest självklara jag har gjort. Nu har jag ett gäng yogalärarutbildningar i bagaget och driver en yogastudio i Jokkmokk. Du kan läsa om de aktuella klasserna här.

 

CV

 

Hälsa och friskvård

Certifierad kundaliniyogalärare. Kundaliniyogalärarutbildning (KRI Level 1 International Teacher Training program in Kundalini Yoga as taught by Yogi Bhajan) på Kundaliniyogaskolen i Oslo, med huvudlärare Shiv Charan Singh

Diplomerad yinyogalärare + diplomerad restorative yoga Yinyoga modul 1 & 4 lärarutbildning med Magdalena Mecweld och Mats Nielsen, Yinyoga Stockholm.

Diplomerad instruktör i medicinsk yoga för Ulrika Berglind och Ina Anveden Berglind, Yogakraft.

Certifierad tränare för MMA klass B vid Svenska MMA-förbundet.

Medicinsk massageterapeut och massör på Svenska Hälsoteamet. Utbildningen innehåller svensk klassisk massage, intuitiv massage, energimassage, triggerpunktsbehandling, het sten-massage och terapeutisk stretching.

 
 

Projektledning

Pågående Projektledare för Bálges - läkande skrivande för samer. Ett samarbetsprojekt mellan Niejda, Write Your Self samt Svenska Kyrkan Stockholm Stift.

Avslutade Projektledare på Samdrift 2012 - 2016, ett samarbetsprojekt mellan Tromsø Internationella Filmfestival, Buktafestivalen och Insomniafestivalen.  

Projektledare på Stiftelsen Polaria 2012 - 2013 för utställningen Vår Syntetiske Hverdag, ett samverkansprojekt mellan forskare på Framsenteret, konstnärer och Polaria.

Projektledare på kommunikationsbyrån AIR Communication för Ung i Nord-Norge 2011, med huvuduppdrag att producera en utomhuskonsert för 6 500 ungdomar i Tromsø.

Projektledare för pilotprojektet Niejda – Chicks in Sápmi. Chicks in Sápmi var ett mentorprogram för samiska tjejer och kvinnor i Sverige och arrangerades 2010-2011.

Projektledare för Barents Passion Week 2010, en plattform för professionella och semi-professionella kulturutövare i norra delarna av Norge, Sverige, Finland och nordvästra Ryssland. 

Projektledare för The Reggae Rock and Rights Tour 2009-2011, ett projekt som fokuserade på ungas rättigheter Barentsregionen. 

 

Övriga uppdrag

Vikariat som kommunikatör på Laponiatjuottjudus 2016

Producent för Nordisk Ungdoms Filmfestival 2012, med ansvar för genomförande av festivalens två delar: en veckas filmworkshop för 50 ungdomar och en tredagars kortfilmsfestival i Tromsø.

Frivilligkoordinator på musikfestivalen Døgnvill Vinter och Insomniafestivalen.

Frilansande reporter för det samiska magasinet Nuorat åren 2006 – 2010.

Genom egen firma har jag arrangerat workshops, föreläst och producerat events 2009 - 2016.

 

Utbildning

2014 - 2016 Lulesamisk kvalifikationskurs och Lulesamiska A vid Umeå Universitet

2007 – 2008 Journalistlinjen på Strömbäcks folkhögskola i Umeå, ett år

2006 – 2007 Rättsvetarprogrammet vid Luleå Tekniska Universitet, ett år

2000 - 2004 Gymnasieutbildning Samiska programmet vid Bokenskolan i Jokkmokk, inklusive ett utbytesår vid New Mills Sixth Form Centre i Derbyshire, England

 

Övrigt

2017 - Skrivvägledare för Write Your Self

2010 – 2011 Adept i mentorprogram för framtidens ledare inom kultursektorn, Statens Kulturråd.

2010 – 2011 Deltagare i Indigee, ett program för urfolksentreprenörer i Barents.

2009 – 2010 Kreatör på Krenova i ett år, en inkubator för kulturentreprenörer i Umeå.

2009 – 2010 Barents Builders. En 40 h distansutbildning i internationell projektledning

Förtroendeuppdrag för Barents Regional Youth Council, Giron Sámi Teáhter, Insomniafestivalen, Nordisk Ungdoms FilmfestivalNiejda, SáminuorraSvenska Samernas Riksförbund och Tuorpon sameby.