Weekend i Tornedalen och funderingar på framtiden

upload.jpg

Vi tog oss en tur österut i helgen, Daniel & jag. Bilen fullpackad med handskar och mitsar för att ösa järnet med tre MMA-fyspass på rad på Sáminuorras förbundsmöte i Svanstein. Skiiitkul! Blev en del filmsnuttar och bilder på sociala medier och sameradions hemsida. På lördagen när vi körde hem igen stannade vi i Överkalix för glass och köpa sista NSD, där vi också var med! Med en fin artikel om klubben i Gällivare. Väl hemma i Jokkmokk igen packade jag ur bilen och slängde in ett bonuspass med fys i studion på söndagkväll; så peppad var jag efter helgen. 

upload.jpg

Generationsskifte på klubben

Imorgon tisdag håller vi öppet hus i Gällivare med gratis yoga och MMA. Vi har inte satt upp några posters, repstoppet har just börjat - men vi litar på att några hittar till oss ändå. Blir roligt att se om vi kanske får några nya yogis, fysare och framtida MMA-fighters intresserade. 

I vinter har vi lagt ner rätt mycket tid på att ombilda Snow MMA och nu börjar det märkas också utåt. I mitt tidigare jobb med festivaler i Tromsø jobbade jag mycket med generationsskifte inom frivillig sektor, och - ta i trä - det verkar gå smärtfritt för oss i föreningen. Många föreningar sliter med att hitta och behålla eldsjälar, men för oss är det nästan tvärtom: just nu har vi en tränarstab på över tio personer som är beredda att hjälpa till, dela sina kunskaper och dra lasset som krävs för att hålla verksamheten igång varje vecka. Dessutom har vi en ny styrelse med energi, visioner och vilja att göra verklighet av drömmarna. Det är vackert att vara en del av.

upload.jpg

Avvägningen med privatklienter, tidplanering och pengar

Veckorna rullar på och jag inser att jag behöver göra vissa förändringar till hösten för att kunna leva hållbart. Vi har ännu något år kvar av pendlarliv innan vi (förhoppningsvis) blir Jokkmokkare på heltid, och så länge vi kör emellan orterna gäller det att vara smart med tid, uppmärksamhet och resurser. Hatten av för alla er pendlare. Vi får göra avkall på en hel del bara för att kunna bo och verka där vi önskar.

Jag vet inte än riktigt vilka förändringar jag ska göra, men jag har öppnat mig för tanken och litar på att jag ser lämpliga stigar snart.

Jag trivs väldigt bra med att massera och gör det gärna några dagar i veckan, speciellt som jag ser att flera kolleger växlar ner eller helt slutar. Jag vill bo på en plats där det finns möjlighet att få bra massage! Men en utmaning är att vara tillgänglig för privatklienter. Det finns ett stort behov av massörer i kommunen, men människor har också en förväntan om att vi massörer ska ha mycket tillgänglig tid. För mig som jonglerar flera olika verksamheter som alla innefattar andra människor, är det nästan omöjligt att hålla hela dagar fria för privatpersoner att boka in massage. Mina skrivarkurser och träningspass behöver schemaläggas, och när de är satta, när privata grupper och pt-kunder är inbokade - då finns det inte så stora sjok av tider kvar för massageklienterna att välja bland. Det är ett dilemma. Jag vet att en del massörer väljer att minska de lediga tiderna helt enkelt för att säkra att de fyller de dagar som de masserar. För mig som egenföretagare är det avgörande att ha inbokade behandlingar, annars finns det då ingen som betalar min hyra. Men jag tycker det är viktigt att alltid hålla tider lediga för akutbehandlingar och vill vara också så lätt som möjligt att få tid hos - men det är verkligen svårt att möta förväntan från privata klienter där.

Samtidigt vet jag ju hur jag fungerar själv: jag kan utan problem ta längre lunch för att hinna med frisör, tandläkare och läkarbesök. Men att ta tid från jobb, familj eller studier bara för en välgörande massage? Det sitter långt inne. 

Om någon av er som läser detta är massör och har tankar - dela gärna med er! Hade varit intressant att höra hur andra tänker. 

Med det avslutar jag dessa måndagstankar. Hoppas vi ses på öppet hus imorn! 

Admin