Den vilsamma sommaren

2017-08-04 15.40.10.jpg

Det tog nära fem veckor till fjälls innan vi blev klara med kalvmärkningarna i år. De första veckorna gick till vila, mycket sömn och en ordentlig förkylning. Jag var sliten efter den intensiva vintern och njöt stort av femtontimmarsnätter (!) och tretimmars middagsvila de första dagarna. När förkylningen var avklarad, regnet dragit förbi och värmen började komma satte vi igång med nätter av kalvmärkning och dagar av samling. Bilden ovan är tagen just innan regnet kom, och på snöfläcken syns en renskock som vi just skulle till att börja flytta med mot hagen.

Foto: Camilla Labba

Foto: Camilla Labba

Det blev i stort en helt underbar sommar med allt jag kunde önska av ledigveckor: familj, ben som håller, färsk fisk och kalvarna i märke. Jag har yogat stillsamt och utan planering, och njutit av en paus för att känna min egen yoga mer än planera för andras. Ibland har jag rensat undan i kojan för att skuggboxas, medan pappa och gammelhunden oberört slumrat bredvid. I förrgår kom jag ner till samhället igen med båsskå-te för vintern och en dagbok som inte ens blivit halvfylld, men de sidorna som skrevs innehåller guldkorn av lärdomar jag tar med mig från våren, och längtan inför höstens yoga. 

Idag är första arbetsdagen, och jag sitter en timme vid skrivbordet innan det är dags att ta emot första massagekunden för i höst. Här är allt som vanligt, och jag är så tacksam över det. Jag var osäker på hur det skulle bli att komma tillbaka till min egen massagepraktik igen efter en så här lång semester - tänk om det skulle kännas fel på något sätt? Men här är det alla rätt. Redan när jag öppnade dörren till massagerummet kände jag mig trygg och nöjd över att återgå till denna vardag. Och så finns det ju ett gäng saker jag ser fram emot i höst.

Lilla listan på sånt jag ser fram emot:

  • Äta färskpotatis från landet
  • Att få sällskap med i bilen när jag pendlar till träningarna på Snow MMA i Gällivare - äntligen verkar en till Jokkmokkare ha nappat! (Säg till om fler är sugna)
  • BJJ-workshop i Skellefteå framåt hösten
  • Dra igång skrivarverkstäderna äntligen
  • Englandsresa i september då en vän gifter sig och en annan går sin första proffsmatch i MMA. Och sambon håller konsert!

En hel del kommer förändras kommande veckorna, i och med att min verksamhet växer och utvecklas, men mer om det senare. Nu är det dags att ge blommorna lite vatten, värma upp händerna och sätta igång med dagens massager. 

DSC_1494.JPG
Admin