Väl förtjänt

IMG_1480.jpg

Idag är det måndag och jag är officiellt tillbaka 100% från sjukskrivningen. Jag har fått börja göra belastade rehab-övningar med gummiband och i flera dagar har jag klarat av att gå femkilometers-promenader med hunden utan överväldigande smärta. Det är långt från att jag skulle våga sparras stående ronder (kickboxning/MMA) eller ens lyfta vikter på gymmet, men det är märkbart bättre!

I och med att sjukskrivningen är över är jag igång med jobb igen och den här sommaren betyder det all in på projektarbetet med Bálges. Jag har ett uppdrag på 50 % som projektledare, och eftersom jag inte kunnat jobba som vanligt på några månader har jag en del att ta igen där. Det passar bra eftersom studion ändå är stängd och jag ändå behöver vila mycket (från stillasittandet - det dödar höfterna). Så jag påtar på, dagar med adminjobb och projektjobb och mycket pauser.

Och inget kaffe!

Efter gediget förarbete slutade jag med koffein för en vecka sen. Det gick lättare än jag trott och nyckeln var att jag bytte miljö i samma veva och att vi såg till att inte ha något koffein alls hemma. Mitt fokus är oslagbart nu när jag inte är hög på kaffe för jämnan, och jag den där kvävande saknaden försvann efter bara tre dagar. Gör underverk för självförtroendet: JAG FIXADE DET!

IMG_1382.jpg

Jag lovade alltså mig själv en menscykel helt utan koffein för att se om det hjälper att ta bort kramperna jag får när jag blöder - men egentligen var det bara en dröm att trösta mig med. Tanken är att aldrig gå tillbaka igen så jag är enormt lättad att det gick så här lätt. Nu laddar jag med ett helt gäng mindfulnessövningar för att bibehålla skärpan och leva beslutet och denna nya vana att vara ren från koffein.

Vi fortsätter med korta sadhanas och sommarens meditation är en treminuters råhäftig kriya för ett meditativt sinne. Det är tre minuters spännande andning, och jag jobbar med mantrat Sat Kartar (God is the doer). I love it! Hela det här året tillåter jag mig att umgås mer med mantran i kundaliniyogan och det är efterlängtat. Nästa är att lära sig spela musik (eller ännu hellre få sällskap av musiker) för klasserna - det vore något. Jag har känt länge att jag längtar efter det vackra, musikaliska i kundaliniyogan.

Här är meditationen om du vill testa den hemma.

IMG_1097.jpg

Det här blogginlägget får avsluta första hela arbetsdagen sen i juni. Det drar ihop sig för fika, för ett avsnitt av Fortitude (rekommenderas ej, välj en annan serie) och chill med mitt gäng. Väl förtjänt.

AdminComment