När rätt väg är den krokiga vägen

I höstas stressade jag som en idiot för att nöta in anatomiboken. Datumet närmade sig för att skriva certifieringsprovet att bli medicinsk massageterapeut, jag drack alltför mycket kaffe och var konstant på uruselt humör. Samtidigt blev jag vägledd på distans av min mentor i Portugal, och hon formulerade det jag höll på med på ett sätt som helt snodde på min attityd till pluggandet.

Jag har tagit ett livsval att vara en lärande person som alltid ska bli bättre i mitt yrke. Därför studerar jag. Jag läser inte för ett speciellt prov eller för en speciell tidpunkt. Jag läser för att jag vill hjälpa människor, jag vill hela tiden bli bättre att hjälpa de klienter som kommer till mig med problem. För att bli det behöver jag ha en rutin där jag ständigt bygger på med mer kunskap.

Det här (och det att vi fick renarna i hagen), gjorde att jag inte skrev certifieringsprovet i december som det var tänkt. Kanske att det blir gjort i höst, men jag stressar inte med det nu. Istället masserar jag alltfler klienter varje vecka, och i dem möter jag mängder av personer med olika typer av problem och olika kroppar. Genom behandlingarna och studierna efter varje massage fördjupar jag min kunskap i människans anatomi, i skadelära och framför allt; i vilka metoder jag förmår använda för att andra ska må lite bättre lite längre efter att de har varit hos mig.

Den nya attityden att jag är en studerande person inte för att jag måste men för att jag vill, gjorde mig plötsligt så öppen för mer lärande. Det var inte förvånande att upptäcka att utbildningarna började ramla över mig. Först ut var Write Your Self, licensprogrammet pågår för fullt nu och jag läser, skriver och lär mig metodiken för att kunna leda andra i skrivande för att ta sig ut ur trauma. I juni avslutar vi vägledarutbildningen och i augusti startar jag min första skrivarcirkel.

Mentorn jag nämnde ovan har jag först mött och sedan haft kontakt med online sedan i oktober. Hon stöttar upp och guidar mig igenom arbetet för att verkligen etablera ett företag som är jag, och vi använder kundaliniyogans alla verktyg och tekniker i det. Det är en mentor som utmanar, stöttar och provocerar mig så att jag tar nästa steg, och nästa steg för att leda företaget i den riktning som är min. På en session nyligen berättade jag för henne om min längtan att sammanföra Write Your Self's onlinebaserade skrivmetodik med fysiska träffar a la Chicks in Sápmis peppträffar, och med yoga som verktyg i att landa i kroppen, rensa det undermedvetna och komma närmare sin egen röst i skrivandet.

"Har du utbildning för att jobba med människor i trauma?" Undrade hon.

Jag - direkt in i försvarsposition. Nej, visserligen har jag inte utbildning men jag har gått igenom en del skit själv och vet att bara jag gör min yoga står jag stadigt igenom det mesta och kommer därigenom kunna stötta upp andra, hör jag mig själv rabbla snabbt som svar. Och det visar sig att min mentor inte bara är världens bästa mentor till mig. Hon håller också i kreativa yogaprogram på akut- och psykavdelningar på sjukhus i England sen flera år tillbaka. Hon handleder kundaliniyogalärare som arbetar med personer i trauma och i akut psykisk sjukdom. Just nu etablerar hon ett ettårig utbildning för kundaliniyogalärare som jobbar med personer i trauma där jag är en av studenterna. 


Nu är det bara en vecka kvar till yogahelg och chakraworkshop i Jokkmokk. Boka din plats här. Fett värt! Kan du bara vara med två av dagarna? Skriv det i anmälan så får du rabatterat pris. 

Admin1 Comment