Tre listor

DSC_4306.JPG

Så jag kom hem från icke-resan och sket i att fylla dagarna med klasser och behandlingar. Istället har jag varit ostressad, gått ut med hunden en miljon gånger och istället för att som planerat fördjupa de relationer jag har byggt i England har jag lagt lite extra på de relationer jag har här hemma. Det blev inte som jag hade tänkt det, men det blev helt perfekt ändå.

Idag är det måndag. Termometern visade -18 när klockan ringde imorse men nu är den uppe på -8 och solen skiner in genom persiennerna vid skrivbordet där jag sitter. Jag har väntat med första kaffekoppen - för varför stressa med det godaste på hela dagen - men nu är det dags. Och medan jag njuter av kaffet bjuder jag på tre listor. Två med tips på sånt jag läst, hört och sett sista veckorna. Och den tredje är från skrivkursen, en lista på hur jag tar hand om min kropp för att gynna mitt skrivande.

Vilka listor har du på lager? Tipsa gärna - länka eller skriv som kommentar!  

 

  Värt att lägga lite tid på

  "Det är mer som tvåpersonsyoga där vi inte samarbetar" en träningskompis från Tromsø Jannik Mennen i pratar livet och berättar om tjusningen med BJJ på podden Takk for kaffen - kaffeslabberas med Daniel & Jåddi. Underhållande, fint och nordnorskt. <3 

  På springturen häromdagen hörde jag ett avsnitt av Lev Podcast med Emma Ebermark som driver Love from Lapland och Kläppi från byn Nilivaara utanför Gällivare. Peppande att höra om hennes inställning till företagande i glesbygd.

  As I began to love myself av Charlie Chaplin.

  Boken Deep work av Cal Newport, som beroende på vilken typ av jobb du gör kan vara full av inspiration eller bara innehålla självklarheter.... Så sambon gör redan mycket av det som står i boken, medan jag blev inspirerad till rätt stora förändringar.

  För att bli påmind, för att förstå, för att få pepp att inte gå i fällorna - och för att ta sig ur dom: bloggen Jämställd vardag. Jag kanske är sent ute som upptäckte den nu, men den är så satans bra.

  Mental JiuJitsu-avsnittet med Jon Yuen. Värt.

   

  Smågodis vid datorn (när du har några minuter men inte orkar engagera dig)

  • Fighten mellan nya hypen Sean O'Malley & Andre Soukhamthath på UFC 222 härmodagen. Rond 1, rond 2, rond 3. Enjoy! 
  • Bloggen Teknifik blandar livet som influencer med tekniktips och gör det lättsmält, innehållsrikt och bra. Det var där jag lärde mig om emojis, for real.
  • Buggmusik (sätter sig på hjärnan, sorry).
  • Podden Vad fan håller jag på med är rätt rolig, babblig och långt från min verklighet och jag lyssnar på nästan varje avsnitt. Det är lite som med Sørlandschips - har jag väl börjat kan jag inte sluta fastän jag inte riktigt vet om jag tycker om det.

   

  Hur jag tar hand om min berättande kropp:

  • Jag svettas antingen på gymmet eller med löpskorna på och en podd i öronen. Någon gång i veckan iallafall. Prestationslöst, oplanerat, tungt och alltid ensam.
  • Jag ser till att få sova gott och länge på armen till den jag älskar. Låter honom ta ut hunden och stannar kvar under täcket utan att måsta någonstans, fem minuter till. Känslan av lyx. Känslan av att jag har tid. Känslan av att jag får. 
  • Jag väljer en skrivplats där jag kan sitta rakt och skriva ostört. Kaffe och vatten finns nära till hands, stolen är skön och rummet lagom varmt.
  • När det värker tar jag hand om det: ibland genom massage, ibland genom yoga, ibland genom andningsövningar, genom att sluta skriva - och ibland genom att skriva igenom det.
  • Om det jag skriver på handlar om smärta, sorg och mörker så försöker jag fylla dagarna med ljus, skratt och glädje. Lätthet. Struntprat, svammel, oviktigheter, snöänglar, onödigheter: bring it! Om det jag skriver är livsviktigt och avgrundsdjupt behöver vardagen vara överkomlig. 
  • Musik. Dans. Högt. Bas. 

   

  Admin