Varför tonar vi in i kundaliniyoga?

Ong Namo... vad säger vi egentligen?

Varje gång jag sätter mig på mattan för att meditera eller göra kundaliniyoga, tonar jag in med mantrat som sjungs på videon här ovanför. Du som har varit med på klasser med mig, har också upplevt det. Det hör till; att först koppla upp sig till sitt högre jag genom att tona in, och när klassen avslutas, efter den långa vilan, tonar vi ut igen.

Mantrat heter Adi Mantra och är på språket Gurumukhi. Texten är Ong Namo Guru Dev Namo. Det kan översättas till: "jag bugar mig för den heliga visdomen inom mig".

Att repetera de här orden är ett sätt att koppla upp mig till mitt högre jag inför yogatimmen. Samtidigt ansluter jag mig till kedjan av yogis som har utövat kundaliniyoga före mig; det som kallas för the golden chain.

Mer om mantran

Det här att uttala mantran högt, med en viss rytm och betoning, är en hel visdom i sig. Jag lovar att berätta mer om det framöver!

"Mantras are not small things, mantras have power. They are the mind vibration in relationship to the Cosmos. The science of mantra is based on the knowledge that sound is a form of energy having structure, power, and a definite predictable effect on the chakras and the human psyche." 
~ Yogi Bhajan

 

Admin