Alla olika träningar - ett dagboksinlägg

IMG_7025.jpg

Det är något med de här varma, vackra vårdagarna som varit som får mig att vilja gömma mig från världen. Jag har känt mig mentalt och känslomässigt nerkörd, trött och sårbar och inte alls velat delta i våryran. Så idag när regnet skvalade ner tog jag med hundarna på långtur på blöta stigar och HERREGUDARS så härligt det var. Uppfriskad och uppiggad som aldrig förr! Jag är nyvattnad, hundarna sover gott, och efter det klarade jag av att sätta mig med kommande veckas passplanering. Så här blir ett inlägg med lite tankar om träning.

Det är tur att jag känner fler som sitter och geekar på teknikvideos och fightingmaterial i timmar, annars hade jag seriöst tvivlat på om det är lov att hålla på som jag gör. Jag vill lära mig mer, och då måste jag plugga in en massa nytt för att kunna vägleda oss i det på fortsättarpassen. Vi hade en skjuts med nya folk på BJJn i vinter, men nu har det tunnats av lite, och då känns det tyngre att plugga in alla tekniker för de passen. Jag vet ju själv hur lång tid det tog för mig att bli hooked på BJJ med gi jämfört med nogi, så jag håller tummarna att folk kommer hitta till träningarna igen om vi bara fortsätter hålla igång. En motivation för mig är såklart nästa veckas seminarium med ett svartbälte nere i Luleå, och juni-seminariet i England med Matt Thornton. Men frågan är om jag blir att åka ensam för femtielfte gången eller om jag kanske får någon med mig nu?

MMA fortsättare är en annan grej - då vet jag ju att jag själv har chansen att vara med så nu vill jag satsa på det i veckan. Jag har aldrig lärt mig med armbågar, det går ju inte riktigt att träna med armbågar säkert i sparring etc, och jag har inte thaiboxningsbakgrund så de enda armbågar jag har satt är fys-varianten som är med som en köttklubba än något som kan skära som en riktigt vass armbåge ska kunna. Men nu har jag malt en genial träningsvideo, alldeles färskt material, från Stephen Whittier och på tisdag ska vi köra det SOM JAG LÄNGTAR.

IMG_6786.jpg

Måndagsboxningen är populär och rolig att köra varje vecka, ibland kör vi mer fys och ibland mer teknik. Tusan vad det lönar sig att lägga in teknikdelarna, det ger omedelbar effekt sen. Jag är så glad för att folk hänger med och är peppade att bli bättre!

Nu syr jag ihop passen så att boxningen på måndagar och MMA nybörjare på torsdagar hör ihop och jag hoppas hoppas hoppas att vi får in ännu fler på MMA på det viset. Jag vet att MMA kräver en hel del rörlighet, kondition och mentalt arbete (t ex litet ego….) och att de allra flesta har en hög tröskel att sätta igång, men det är ju så sablarns rolig sport när en väl är igång med det. Jaja.

IMG_6653.jpg

Förra helgen sken solen och jag och Sandra ledde tidernas TRÄNA MERA utomhus. Snacka om att jag var stekt efter! När det var klart var det som en dröm att släcka ner studion och bädda ner en fullsatt sal i restorativ yoga. Det gav mersmak ska jag säga - både att träna utomhus och att lugna ner så totalt. Så nu har jag planerat in restorativ yoga varannan vecka helt fram till sommaruppehållet. Helst hade jag haft det varje dag men det kanske är gränser på hur mycket Jokkmokkarna har lust att slappa denna årstid…

Jag har länge varit halvnöjd med Bokadirekt men nu tror jag att jag äntligen hittat ett bättre system som funkar för både pass och massagebokning samlat, översiktligt och som ger schema-översikt också. Som det är nu är det lite meckigt med ett schema i google kalender och två bokadirekt-sidor som inte synkar med varandra. Till hösten hoppas jag att vara igång med det nya systemet! Det blir en hel del att sätta sig in i nu innan starten, men jag tror att jag kommer spara en del tid och pengar på att samla allt på ett. Och framför allt få det lättare att synka alla de resurser vi har i studion - nu är vi ju fem personer som är verksamma där (och snart blir vi ännu fler). En del behöver tillgång till passbokning, medan jag t ex behöver ett bra tryggt system för journalföring. Ser fram emot att sätta igång med det.

IMG_7080.jpg

Med det är klockan tre, det är söndag, och jag har kvar att plöja igenom några fler teknikvideos innan jag kan ge mig för dagen. Innan jag dyker ner så blir det en kort tur i regnet med min kompanjon Ronda. Sen tillbaka hit igen, hemmakontoret med massa myslampor, nybryggt kaffe och fighting.

Hoppas din söndag är fin! Har du några önskemål på förändringar i schema eller pass framåt hösten förresten? Isåfall är det läge att droppa ett mail med dina idéer nu: hej@ylvapavval.com

Admin