For the love of S L O W

Snacka om tajming! Sista veckan har jag gått med axlarna uppe vid öronen, jag har somnat långt efter midnatt och det har varit en massa fixande och trixande och packade och grejande. Så är det ibland, sjok av allt för mycket som händer i kombination med höst och så en resa till Stockholm på det..

DSC_3002.JPG

Jag har faktiskt bara gått på några få yinyogaklasser innan jag började lära ut. Det var storasyster Anncha (som vanligt) som har guidat mig de gånger jag har testat på - annars har all min yinyoga gjorts ensam hemma. Det mindes jag plötsligt i torsdag eftermiddag när jag låg på mattan i underbara ljusa lokaler på Reimersholme och blev ledd i ett yinyogapass av självaste Magdalena Mecweld. Den här resan har varit planerad i nästan ett år och även om jag var sliten och stressad är jag kom har jag landat nu. Tre dagar in i yinyogalärarutbildningen, massa sköna timmar med yinyoga i praktik och teori och jag kan inte vara annat än tacksam över att jag är här just nu. 

I filmen ovan demonstrerar Magdalena, Mats och assisterande lärarna Erik och Soila positionen skosnöret och halvt skosnöre. Det var dag 1. Idag ägnade vi oss istället allramest till mindfulness och meditation och oh my oh my den här formen av meditation är verkligen för mig! Att jag går på ledda yogapass händer så sällan men det känns lite som att förälska mig i mig själv, och att meditera ledd och i grupp... ja, snacka om tajming! Efter den här hösten full av förändring och rörelse var det här exakt det jag behövde tillföra i mitt liv: proffessionella lärare, djup kunskap och en kärlek till det långsamma. 

DSC_3023.JPG

Ni som kommer på mina yinyogaklasser kommer säkert att märka skillnad framöver. Jag har så många tankar och idéer av att få lära direkt av dessa Sveriges giganter inom yinyoga. Men det är inte över än: imorgon ska jag lära mer. Och onsdag kör jag så mitt första yogapass som diplomerad yinyogalärare. Wow.

Admin