Yoga för den fysiska kroppen

DSC_1590-01.jpeg

Minns du mitt nyårslöfte? Inga kurser, inga resor till Stockholm. Jag höll det nästan. Fram till instruktörsutbildningen i medicinsk yoga för kundaliniyogalärare uppenbarade sig. Så jag tog mig till Yogakraft i Linköping helgen som var och det visade sig vara det mest inspirerande jag har gjort på länge.

Jag skrev om själva kursen här och om vistelsen i Linköping här. Det var omvälvande. Jag blev en bättre lärare de dagarna, och jag fick några välbehövda uppvaknanden. Tack för det!

DSC_1537-01.jpeg

Jag hör mig själv så mycket om dagarna: alla yogapass, alla gruppträningar, all MMA som jag leder. Det var helt fantastiskt att få yoga för någon annan - och för någon så precis och skicklig som Ulrika Berglind. Kundaliniyogalärare har en sak gemensamt - de är sylvassa, de skär igenom alla lager, de är humoristiska, kärleksfulla och briljanta i sin tydliga ärlighet.

Just sån är kundaliniyogan, just så blir de människor som använder de yogiska teknikerna. Det går förbi fysiska ställningar, går förbi andningsmetoder. Det är på ett helt annat plan och jag blir lika fascinerad varje gång jag möter någon som bär kvaliteterna så tydligt. Sån vill jag vara! Så rak, så tydlig, så kärleksfull och så rolig.

Och kursen då - medicinsk yoga var för mig en underbar upptäckt: pusselbiten jag ibland har längtat efter.

Kundaliniyoga för den fysiska kroppen.

Yoga som gör uteslutande GOTT.

Fortfarande utmanande, men på helt andra villkor. Fortfarande fantastisk - och inte alls så där urvattnad som jag hade föreställt mig efter att ha hört om kolleger som utbildat sig till mediyogalärare och besvikna låtit bli att lära ut yogaformen. Medicinsk yoga är ingen lek. Det är givande och närande yoga - för alla kroppar.

Sat Nam!

DSC_1223-01.jpeg

Vi har en skön hundflock i familjen, och när längtan blev för stark efter min egen Ronda fick jag låna dom här. Nu har både Ronda och hennes husse kommit hem igen och plötsligt är vardagen så rolig igen. Jag vill inte längre jobba nonstop. Jag orkar inte ta på mig extrauppdrag. Jag backar från ideella åtaganden. Istället tänker jag hänga med mitt gäng i höst. Driva vår studio, fortsätta satsa på att klubben i Gällivare ska rulla på och utvecklas, och bara vara en massa med de mina. <3


Gillar du det du läser? Här hittar du alla gamla blogginlägg.

Admin