Kom, bli hörd!

I höstas deltog jag för första gången en Red Tent Circle, som är en läkande cirkel för kvinnor. Den gången var vi närmare tjugo personer, kvinnor i alla åldrar, som delade en god mat samtidigt som vi pratade och lyssnade. Jag som är uppvuxen i en kåta delar av året är van vid att umgås och vara en del av olika former av läkande cirklar, men det här var första gången jag stötte på den typen som kallas för Red Tent. 

Red Tent är en global rörelse, där kvinnor samlas för att vara hellre än göra. För att tala och bli hörda - men inte som terapi. Eller som jag läste någonstans: 

You are tired, come! Be fed, be heard, be held, be seen. 

Läkande cirkel i Jokkmokk

Nu har vi startat upp läkande cirkel enligt Red Tent-modell här i Jokkmokk. Vi ses med jämna mellanrum, äter tillsammans och berättar det var och en av oss har på hjärtat. Vi samlas och vi gör plats för våra känslor, utan att gå så pass djupt att vi går in i terapiarbete. Ett tryggt rum att vara, att fylla på, att ge oss själva det vi behöver - tillsammans. 

Den läkande cirkeln är för alla kvinnor. Vi ses ungefär en gång i månaden. Hör av dig om du är intresserad av att vara med någon gång!