Paus från vardagen

53509727_974422416096753_5346527816726804801_n.jpg

Vi har pausat vardagen, sambon och jag. Han har återupptagit vanan med en siesta, och jag har nyetablerat en vana av dagligt flödesskrivande.

Tio dagar har redan gått! Och orden har lossnat såpass för mig att nu börjar en story ta form i mitt skrivande. På sidorna blandar jag hejvilt dagboksskriverier med Snow Flake-metodens överblick över en fiktiv historia, och sanningsenliga redogörelser för den största vänskapen i mitt liv.

Jag vill att det ska bli en bok med en påhittad historia som ligger och skvalpar i bakhuvudet, men det verkar som om min livshistoria måste ut först. Så jag skriver för glatta livet. Om du är intresserad av att följa processen så verkar det vara mest sånt som händer på min privata instagram nuförtiden - du hittar mig som @ylvapavval.

Annat som händer här i pausvärlden är att jag sover mycket, bästa tipset för att vara kreativ. Jag äter mindre än jag brukar och hoppas att metabolismen saktar av lite om jag inte petar i mig mat varannan timme en period. Får se om det funkar. Höften vilar och är alldeles nöjd med det. Jag läser mängder av böcker, fler än jag egentligen har plats för men jag kan inte sluta nu när tempot är högt.

Och det kanske roligaste av allt: jag djupdyker ner i drömprojektet. I år jobbar jag nämligen halvtid med läkande skrivande, och äntligen har projektet kickat igång på allvar.

Mer om det kommer i nästa uppdatering - ha det fint tills dess!

Admin