Nytt arbetsrum = ny skrivpepp

Jag har möblerat om! Nu har vi varsitt arbetsrum här hemma, en nödvändig förändring eftersom jag kommer behöva göra en hel del mer arbete hemifrån i år jämfört med tidigare. Jag kommer prata en del i telefon, vilja lyssna på musik och se en del filmer - och då behöver jag kunna stänga om mig. Peppen när jag satte mig vid skrivbordet på nya platsen fick mig att öppna bloggen och börja skriva här igen.

För en vecka sen fick min pappa en hjärtinfarkt och jag trodde han skulle dö ifrån oss. Det var skitjävlaläskigt och tackolov gick allt så bra det bara kunde gå. Glad och tacksam är jag för fungerande sjukvård och snabba ambulanser. Tacksam för att pappa är kvar i livet, och att vi kan få vardag igen. Det tog en vecka att komma ikapp med känslorna men nu börjar jag veta vad som är upp och ner igen. Intressant upplevelse att se alla prioriteringar kastas om - och se vad som väljs bort helt. Vissa grejer jag skulle få gjort halkade så långt ner på listan att jag inte har tagit tag i dem än, och vissa saker får förbli orörda. Chocken verkar ha släppt nu, jag vaknar inte längre med panik och jag behöver inte knalla över till honom varannan timme för att se att han fortfarande är på benen. Istället har jag ägnat dagen åt att hämta diverse nya förvaringsmöbler från köp&sälj-grupperna på facebook och geekat lös på instruktionsfilmer från mina favoritsvartbälten.

Imorgon är det söndag och en ny jobbvecka inleds. Tills dess ska jag se över veckans fyra yogapass, boxningen, MMA-träningarna och BJJ. Det är fin helgsyssla att planera pass - jag blir alltid så träningssugen när jag ser allt roligt vi ska göra på träningarna. Jag har ägnat lite för lite tid för MMA-planering sista månaden och det märks direkt - peppen sjunker när jag inte har förberett riktigt så kick-ass-träningar som jag vet att gruppen skulle fått mest ut av att gå på. Men nu tusan har jag laddat med nya tekniker, drillar och en hel del detaljer för att förbättra allas game. Undrar om jag räknade rätt att det är 15 pass kvar innan jag tar fyra veckors paus. Det är iallafall länge nog för att gå in på en hel del nytt. Känns roligt!

I mars tar jag fyra veckors paus från studion och ska låta händerna vila från massage, och tränaren i mig ska få lära sig istället för att själv lära ut. Ser fram emot det massor. Jag har lett träningar sen i våras och börjar känna att jag har gett det jag har - och gruppen växer och har blivit så skickliga. Nu behöver jag både vila mig från att leda, och själv bli snäppet bättre för att kunna hjälpa dem att fortsätta utvecklas i samma tempo.

glomskan.jpg

Tips:

Lyssna på podden Gáfestallan Lisain - programmet med Saia Stueng. Så bra! Även det här avsnittet med Henrik Blind var rätt fint. Och läs boken Glömskan av Johanna Olsson. Underbar.

Admin