Företagaråret 2017 så långt

Det här allt-eller-inget-året startar verkligen med allt, så här kommer en liten rapport på vad som har hänt i frilansar- och företagarlivet sista månaden. Det är renar, marknadsfirande och myyyycket massage och yoga. 

Foto: Andreas Viklund / Doaivu Network

Först ut: konferenciergig på vintermarknaden

I januari fick vi äntligen ner hemmarenhjorden från fjälls, så en vecka tillbringade jag med att dra, frakta, utfodra, slakta och stycka ren i en skön blandning. Frysarna var fulla lagom till vintermarknaden plötsligt var över oss - och jag för första gången kunde välkomna marknadsgäster till eget hus! Jag ledde invigningen på marknadsonsdagen, vilket är ett av de mest ärofulla uppdragen jag kan tänka mig som hemvändare. Som arrangemang är invigningen en liten produktion, där de flesta som jobbar med det är kommunalt anställda och har gjort detta förr. De var ett tryggt gäng, men jag var ny i teamet så nog hade jag lite pirr i magen ändå. Jag fick sällskap på scen av bland annat Juhán Niila Stålka, en av få unga som framför jojkar från Jokkmokksområdet. Jag var så stolt när han uppträdde tillsammans med sin far Per Niila Stålka. Känslan att höra våra jojkar är enorm!

Just nu: ger massa massage (och gör alltför lite pappersjobb)

Nu handlar veckorna mycket om fysiska platser. Jag tillbringar två dagar i veckan i min yoga- och massagestudio på c/o Gerd. Där leder jag yogaklasser för alla nivåer och tar emot klienter för massagebehandlingar. Mitt kontor ligger alldeles bredvid studion, och där jag får pappersarbete gjort samtidigt som det är inrett som ett litet behandlingsrum. På så vis har jag alltid möjlighet att hjälpa klienter som behöver akutbehandlingar. Sista månaden har gått allt mer till praktiskt arbete (allt fler behandlingar - hurra!) men jag har nog lagt för lite tid på kontorsjobb så jag har halkat efter i allt administrativt. Mail ligger obesvarade i inkorgen (ohört), texter som borde vara inskickade för en vecka sen är fortfarande utkast, styrelsearbetet i Niejda får halta en stund (tur att de andra har fullt upp med att fira Tråante 100 år ändå ;) ). Ja jag ligger tillochmed efter med att fakturera (!). Så när vi pratar om fysiska platser: just nu sitter jag på flygplatsen i Helsinki och gör undan lite skrivande härifrån. Målet är att släcka bränderna kommande fem dagar, och försöka hålla iallafall en ren admindag i veckan framöver. 

Strålande yogis på tisdagsyoga.

Strålande yogis på tisdagsyoga.

Ser fram emot: företagsyoga

Det händer en hel del i företaget. Jag gläds för varje ny bokning och nu börjar jag landa alltmer i att jag faktiskt har öppnat en egen studio i Jokkmokk. Hur fett är inte det?! Nytt för 2017 är att jag börjar jobba med företag, och denna månad kör jag igång med yoga för första företagskunden. Det blir både en utmanande och rolig uppgift, och ytterligare ett steg för att rota verksamheten här rent fysiskt. Jag som inte har velat planera att göra saker regelbundet tidigare, nu binder jag upp mig för att leda klasser samma tid varje vecka i ett halvår. Jag ser fram emot att få följa en grupp kolleger genom yogan! 

 

Admin