Välkommen till mig.

DSC_2658.JPG

Jag har flyttat kontoret till grapplingmattan här hemma. Där sitter jag på huk eller ligger i kobran, ibland svanen medan jag sköter den delen av jobbet som kräver dator. När jag ska streama onlinekursen i skrivande på söndagarna pallar jag upp datorn på en låda och sitter kvar på den mjuka mattan. Ser bara till att värma upp lite innan så höfterna är mjuka. Grapplingmattor är mjukare än de yogamattor jag brukade rulla ut på förra kontoret när jag skulle jobba på golvet. Det är så skönt att ligga på dessa och de passar perfekt för yinyoga, men jag vet inte än om jag ska försöka lägga in mattor i nya studion eller ej. Nu har vi börjat med MMA-fysträningen, första gången var förra veckan och det kommer garanterat fortsätta med många fler svettiga, intensiva pass. Men vi kör med inneskor på hårda golv, och är begränsade till att endast köra stående eftersom mark på vanligt golv blir lite väl tuff träning. En del häpnas över kombon yoga och kampsport, men i min värld är det den mest naturliga kombon. Så också att en studio som är helt mig, behöver innehålla båda dessa världar som jag hänger mig åt. Yogan har varit med mig dagligen i över tio år och är bara så självklar, medan kampsporten är som en stor majbrasa som jag eldar på hela tiden. Eldar på med nya tekniker, mer uthållighet, starkare kropp och roligare sparring. 

IMG-20171110-WA0002.jpeg

Igår fick jag hjälp att greja vidare i lokalerna. Massagerummet har fått gardiner och vi har mätt golvet och planerat vad som behöver göras för att förvandla det här rätt kala rummet till den ombonade och lugnande oasen jag vill erbjuda mina klienter. I själva yogastudion har vi satt upp hängare för mattorna så de inte längre står ihoprullade i ett hörn (SOM JAG LÄNGTAT!) och jag har fått upp en stor anslagstavla längs kortväggen. All utrustning är samlat i någorlunda ordning i det lilla förrådsrummet och det blir lätt för folk att hitta handskar och mitsar på passen. Yogapodiet går smidigt att dra in och ställa längs ena väggen där inne, så vi inte behöver ha det med på MMA-fysträningen. Det som förut kändes som ett så stort steg är nu helt naturligt. Klart mina mattor ska hänga här. Klart mitt massagerum ska ha ekgolv. Klart de som söker sig till mig för personlig träning, yoga, MMA och massage ska få komma till MIG - en lokal som jag kan forma och fylla med det som jag vill och kan erbjuda andra. 

Ja, det är skönt att se tankar och planer sedan månader äntligen ta form i det fysiska. Men allt är inte bara jobb. En del handlar ju också om att ligga nerbäddad i sängen en hel lördagseftermiddag, äta vaniljglass med tesked (ja, konstigt nog blev det godare så än med stor sked??) och dricka nybryggd espresso. Så nu ska jag fortsätta med det. Hoppas din helg är lika skön!

Admin