Vår: i ljuset ser vi förändringarna

Jag njuter av att se solstrålarna tränga in genom gardinerna i studion när jag ger massagebehandlingar. Det ljusnar mer för varje dag som går och det är nu vi får chansen att se förändringarna vi har genomgått i vinter och i höst.

Energier i rörelse

Det är mycket energier i rörelse på våren, och plötsligt är det som om de där tankefröna vi sådde i höstas har vuxit, och de börjar manifesteras runtom oss. Du som har ägnat dig åt fysisk yoga känner det säkert i form av ökad rörlighet, större lungkapacitet, och friare andning. Du som gett dig själv meditation upplever det nog som att dina val är mer självklara härifrån; ditt fokus är starkt.  

Samtidigt som våren och ljuset för med sig energi, upplever många det som en tuff tid. Det är inte alltid lätt att försonas med att personer och situationer växer, förändras, utvecklas och sträcker sig åt andra håll än förr. I ljuset blir förändringarna synliga. De mörka månaderna som gav oss skuggiga hörn att vila i avtar, och vårljuset visar vägar som inte alls känns lika tryggt som skuggan vi har vant oss med.

Jag tog sportlovsveckan ledig från studion. Armarna har fått vila från massagebehandlingarna och jag har haft tid att ge mig själv det jag erbjuder andra genom Jåhkåmåhke Yoga. Jag har yogat in nya kriyor, läst in mig på nya områden av kundaliniyogan och jag har låtit förändringen spira också i mig. Det är lätt att bli blind när vardagen rusar på, att köra längs samma spår av bara farten. Den senaste veckan gav jag mig själv möjligheten att spegla förändringarna i och runt mig. De där tankefröna jag sådde i vinter: nu spirar de. Därför återvänder jag hem till Jokkmokk och studion på c/o Gerd för att dra igång en ny vecka full av yoga, massage och möten - från och med imorgon!

Yoga i Gällivare

En yogaklass som jag är särskilt glad över i vår är den på Snow MMA i Gällivare, tisdagar 18.15. Det är en klass med fokus på rörlighet och stabilitet. Jag väger alltid upp min kampsportträning med yoga för att hålla mig skadefri. Då känns det speciellt roligt att få dela med sig av yogans alla fördelar till mina träningskompisar!

Yoga för kampsport är öppen för alla Snow MMA's medlemmar och kostar 50 kr/gång för andra. Välkommen att komma och testa! 

2017-01-14 11_Fotor kopia.jpg
Admin