En lite långsammare, lite varmare mörkertid

2017-08-09 00.12.07.jpg

Löftet till mig själv

Det gick ju så fort i våras och jag dundrade in i livet som egenföretagare med allt av glädje och intensitet som den livsstilen bjuder in till. I sommar lovade jag mig själv att inte fortsätta i det tempot, och jag gav mig själv en enkel praktisk rutin för hösten. 

Jag ska sova. Åtta timmar. Varje natt. 

Det är skitsvårt! 

Det är så lätt att jobba längre och mer, att läsa mer, att surfa mer, att träna mer och att umgås mer. Det är så lätt att lägga till och sträcka sig längre. Att säga nej däremot. Att släcka lamporna och skärmarna och låsa dörren och dra ner rullgardinen. Att stänga av telefonen och netflix och skita i allt det där som inte blev gjort idag - det är en enorm utmaning! Jag gick ut hårt med perfekta åttatimmarsnätter, men slarvade redan på vecka två. Det finns ju så mycket annat jag vill göra än att sova. 

Det finns ju så mycket annat att göra.

Än att sova. 

Men den här vintern vill jag ge till annat än att bara arbeta. Jag vill ge den till träning, till vila och till renarna. Så därför skriver jag det här som en hjälp att hålla mig till min nya rutin. 

Jag ska sova åtta timmar varje natt. 

Åtta timmar. 

Varje natt! 

 

Lugna lördagar hela hösten

Det är fredagkväll när jag skriver det här inlägget. Jag packade med mig yogamattor och filtar från studion i Jokkmokk och har installerat mig i den trivsamma lokalen Vallje här i Gällivare. Imorgon förvandlas Vallje till yogastudio när jag leder höstens första lugna lördag.

Lugn lördag blir jag att köra hela vintern, och det är ett sätt erbjuda det där jag ser att så många behöver nu när vi går mot den mörkare tiden. Lugn lördag är mjuk yoga, värmande andningsövningar och helande meditation.

Med ett tempo som rusar är vi många som behöver skapa en lucka och frigöra utrymme i vardagen för p a u s. Lugn lördag är just det. Du kommer ombes att stänga av telefonen när du kommer, och kliva in i en förmiddag av tystnad. En förmiddag att se inåt istället för att betrakta det som sker omkring. En stund att närvara i det som är istället för att reagera på omgivningen. 

Så i höst bjuder jag in till yinyoga varje vecka, åtta timmars sömn och flera lugna lördagar. Det finns många chanser att joina med in i en lite mer medveten vinter i år. En lite långsammare, och lite varmare mörkertid. Välkommen. 

Admin