Fredagkväll med solen i ögonen

Jag har ärvt storebrors datorhögtalare så efter att ha levt i ett tyst hem i flera månader kan jag äntligen pumpa bas igen. De portabla små wonderboom-bollarna är råfina att lyssna på i korta stunder, men jag har längtat efter att känna den där basen. Så här sitter jag nyduschad efter kvällens MMA-pass, med kroppen nöjd efter mat och kaffe - och dunkar dancehall på hög volym medan jag betar undan adminjobb.  

DSC_6167.JPG

Pappa bestämde sig till allas förvåning att han ska ta valp - en liten rufsig sak som är alldeles alldeles älskvärd. Och jag bestämde mig för att köpa en ny gammal bil - som valpen med syskon redan invigt som hundkoja. Perfekt skydd från solen dessa heta dagar. 

Senaste året har både jämthunden Moa och gråhunden Lajo dött och min unghund Såhkkå har flyttat. Det är helt nya hundar som springer på gårdarna här nu.

Jag kollade igenom gamla bilder på telefonen igår och såg foton från något år sen när jag var ute och gick med två gråbenta gammeltikar. Tänk - nu är de borta. Istället har vi tre pigga vallhundstikar och snart en fjärde - hanhunden, pappas lurviga lilla sak. Nog är han söt?

På den här tiden har jag dessutom fått vara med och uppfostra en till valp till vuxen, och sett den flytta med sin husse till Finland. Det är som det ska vara, och jag vet att Såhkkå har det bra. Niillas skickar ofta bilder och filmer och det är så fint att se. De två hade alltid ett speciellt band, och jag vet att hon mår så gott att vara hans hund. (Men herregud så jag längtar efter henne ibland.)

DSC_6225.JPG

Nog om hundar och mer om jobb: här har ni kontoret som det såg ut innan jag satte igång ikväll. Kvällssolen rätt i ögonen, skrivbordet belamrat med handlingslistor, yogaplanering, näsdukar (hej pollen) och ätbara godsaker (ikväll fruktsallad - alltid grädde). Som alltid efter en sjukvecka ligger jag efter - himlarns mycket efter om jag ska vara ärlig. Den här gången är det mailboxen och adminarbetet som har fått ge vika.

De där timmarna jag brukade ha varje dag före/efter massage och träningar för att svara på mail, boka om, skicka fakturor, bokföra - de timmarna varje dag som förut kunde läggas på att ihärdigt knega ikapp efter en sjukperiod - de finns inte längre. 

För istället för jobb ägnas de timmarna åt att ligga utslagen i sängen, knaprandes antihistamin, med näsdukar och nässprayer i högsta hugg. Jag är matt och loj och tänker mycket på alla som inte är morgonmänniskor: är det så HÄR ni känner er när ni ska ta er upp på morgonyoga? 

Isåfall fattar jag att det är en omöjlighet.

DSC_6187.JPG

Häromdagen cyklade jag förbi Skönhetsfabriken här i Jokkmokk och tog med mina favoritprodukter från Care of Gerd till återförsäljning i studion. Jag hade ju yogastudio på Skönhetsfabriken tidigare och sakta men säkert har jag vant mig vid att använda en del av deras produkter dagligen. Det är dessa som jag säljer vidare nu.

Svalkande fotkräm, värmande arnika-salva och lingomassageoljan är några av dessa - och den bästa av alla: deon. Helt fenomenal. Håller en hel dag full av massage och träningar och garanterat giftfri. Här ser ni bilder och beskrivningar av allt jag har i butiken just nu. 

Klockan hann bli nio och nu är det officiellt för sent att skicka jobbmail, så sista admintimmen lägger jag på sådant som inte drabbar andra människor - som kanske ägnar fredagen åt film, grillning eller annat helgaktigt. Oavsett vad du gör - hoppas du har det fint! Min helg börjar på måndag - då tar jag ledigt igen. <3

Admin