Läk dig genom skrivande

kintsugi-chawan-bizen-5-51.jpg

Varje förlust ger en guldåder

In Japan, broken objects are often repaired with gold. The flaw is seen as a unique piece of the object's history, which adds to its beauty. Consider this when you feel broken

Bilden är ovan föreställer en skål som gått sönder och sen lagats med en guldblandning enligt metoden kintsugi. Den påminner mig om ranan som hänger på Silvermuséet i Arjeplog, den som var så vacker att väverskan la in ett parti i en avvikande färg "för endast Gud är fullkomlig". Vet du vilken jag pratar om? Sist jag var där hängde den på andra våningen, just som man kom upp för trappen. Men det är många år sen. 

Jag har gått igenom tre perioder med många dödsfall och dramatiska händelser. Första svängen var jag 18 år, andra omgången pågick för fullt för nio år sen, och tredje svängen kom jag ur för ett år sen. Jag tror inte längre att folk kommer sluta dö ifrån mig, men har hittat ändlösa strategier för att stå stadigt inför nästa gång något händer.

När jag läste om kintsugi kände jag igen både mig och många av mina vänner. De är precis som jag lagade med guld, där varje förlust, varje traumatisk händelse, ger oss ännu en guldåder.  

Läk dig själv genom skrivande

I fredags öppnade äntligen licensprogrammet för Write Your Self. Nu inleds första modulen på träningen, och om allt går som det ska certifieras jag som Write Your Self-vägledare i början av sommaren. Som jag har längtat efter det här! Jag kommer först gå igenom en skrivprocess själv och att efter det är avslutat leda andra i att skriva sig ut ur trauma.

Skrivande har alltid varit mitt främsta medium, och snart kommer jag kunna hjälpa andra att läka sig själva genom att skriva. Det kommer vara skrivarverkstäder som en kan delta på oavsett var en bor. Jag hoppas att dra igång efter kalvmärkningarna och innan älgjakten, så tänk augusti nån gång.

Är du intresserad av att vara med på skrivarverkstad när det drar igång? Här är en länk där du kan fylla i namn och mailadress här så hör jag av mig när jag startar! 

Skärmavbild 2017-04-02 kl. 16.09.34.png

Läs mer

Här skrev jag ett jublande inlägg när jag tilldelades licensstipendiet i höstas (en post som för övrigt var min näst mest gillade aktivitet på facebook, som en god tvåa efter den gången jag och sambon blev in a relationship). Om du vill läsa mer om Write Your Self så kolla här.

Admin