Utmaning: yinyoga i januari

Idag drar jag igång en januariyin-utmaning på instagram. Jag är inte yinyogalärare, men ja gär en hängiven utövare. Så jag har fotat ett gäng yinyogapositioner som jag diggar, och kommer dela dem med er en om dagen. De går att göra oavsett vilka kläder du har på dig. Värm inte upp innan. Själv älskar jag att yinyoga antingen direkt när jag vaknar, när vi ser UFC eller när jag kommer hem från jobbet. 

Instruktioner på instagram

Häng med och gör #januariyin med mig! Jag postar en bild om dagen på instagramkontot @jokkmokkyoga kommande veckorna. Så klicka dig dit, sätt en timer och gör lite januariyin du med! 

Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more

Kort om yinyoga

Yinyoga är en långsam, lugn yogaform som passar utmärkt som komplement till de med aktiva yogaformerna. När du yinyogar hjälper du kroppen att släppa på olika typer av spänningar; kroppsliga spänningar, mentala spänningar och känslomässiga spänningar. Detta görs genom att varsamt gå in i en position, stanna i den positionen länge. Tillåta dig vila i den. 

Dessa rörelser fokuserar inte främst på musklerna utan fokus är på bindväven. Därför behöver du inte värma upp innan du sätter igång. Målet är inte att nå djupare in i positionerna; strävan är hellre efter att stanna i en position en längre tid. Jag ligger ofta fem minuter i varje position. Om du gör yin för första gången så sätt timern på 2-3 minuter, och tillåt dig att vara i positionen tiden ut. Andas. 

Länkar

 

 

 

Yoga, YinyogaAdmin