Ilska eller läkande - fullmåne idag

Hur fullmånen påverkar vår energi

Jag har laddat för idag rätt länge, sovit lite kortare varje natt, och haft lite mer... pirr i kroppen. Något rör sig och jag känner det så tydligt. 

Idag är det fullmåne, och eftersom månen är extra nära jorden nu ser vi den som större och starkare än vanligt. Det kallas för supermåne, och just denna fullmåne är fysiskt det närmaste jorden som månen har varit sen 1948. Nästa gång vi får chansen att se en liknande stor måne blir år 2034 så ut och kolla in himlen ikväll, om du inte redan varit ute inatt! 

Kundaliniyoga lär att vi har som högst energinivå när det är fullmåne. Nu är utmärkt tid för att rensa ut, släppa taget om sånt som inte tjänar oss längre, och ändra riktning. Våra körtlar är som mest aktiva när månen är full, vilket kan göra att vi känner oss rastlösa, arga eller förvirrade. Vi kan välja att kanalisera den energin och istället för förvirring och ilska använda den till läkande på alla nivåer; till exempel genom att göra meditationen nedan.

Video: Fullmånemeditation (Antar Naad Meditation)

Sätt dig någonstans där du får vara ifred, stäng dörren och sätt telefonen på flight mode och sätt igång videon här ovan. Inspelningen är totalt ca 18 minuter - själva meditationen 11 minuter.  Den börjar med att Nirinjan Kaur berättar om effekterna av meditationen, sen visar hon den och slutligen kan du göra meditationen med henne.

"This cycle of the music and mudra is a key to opening the flow of Kundalini. The new awareness will give you the authority to make the right choices to conquer the ugliness of life. You will be peaceful and secure."

Länkar

 

Ps. Ett tips är att äta lätt när det är fullmåne, för att inte binda upp all denna energi till att smälta maten - låt den istället gå till viktigare saker! 

Admin