Drömveckan + Post Nordenskiöldsloppet

För andra året i rad var jag hemma i Jokkmokk när Nordenskiöldsloppet startade, och för andra året i rad vaknade jag när klockan slog 06.00. Det måste vara tokiga energier i omlopp med så många hundra skidåkare som ger sig iväg. När ögonen öppnades i lördags och jag kände hjärnan vara på högvarv från start så mindes jag ju plötsligt känslan från ifjol: justja, det är så här det är att vara i händelsernas centrum, om än i min egen säng. Får se om jag minns det till nästa år och ställer klockan en timme tidigare för att åka ut till Purkijaur och se starten.

DSC_4859.JPG

Drömvecka på jobbet

Men nu är det måndag - min söndag. Valpen sov längre än mig, sambon vände sig bara muttrande om i sängen när jag smög upp och jag gav morgonen till Ietjat giehto. Veckan som var hade vi ett spännande möte mellan Niejda, Write Your Self och Svenska Kyrkan. Niejda har redan erbjudit sina medlemmar en skrivkurs och en workshop, och det gav enormt gensvar - så vi vill fördjupa samarbetet med Write Your Self, se om materialet kan översättas till samiska, och utbilda fler skrivvägledare runtom i Sápmi. Jag hoppas på att kunna ägna en del tid åt att fördjupa och utveckla mina skrivkurser och den delen av min verksamhet framöver. Så de tysta morgontimmarna idag ägnades åt just det. 

Bilden ovan är från en skrivövning vi gör just nu i skrivkursen. Tio lappar med tio skrivämnen. Välj ämnen som betyder något för dig, ämnen som väcker känslor. Och ge dig själv sen en liten present till sig själv varje dag, att ta en stund att flödesskriva vad som än kommer, till den lapp du drar. Min lapp passade ju himlarns fint ihop med dagens arbetsuppgifter dessutom ;-) 

kaboompics_Blue Easter Eggs-2.jpg

Jag har ingen anledning att ta påsklov nästa vecka, men några dagars ledigt blir det över själva påskhelgen. Storebror och hans fru har blivit föräldrar till tvillingar, så vi kör över till Vasa i karavan för att fira och njuta av att få två nya Pavvals till familjen. Blir konstigt att styra kosan söderut när alla andra far västerut, men hjärtat längtar efter att få se småtrollen. Nya liv. Tänk va! 

Annat just nu:

Jag lyssnar på detta, tänker på detta och äter detta. Yumm. Hörs! 

Admin