Drömresan är bokad!

Om du kikar noga så ser du mig på bilden här ovan. Det är från fjolårets stora händelse (som stort överskuggade alla andra små händelser som att jag och exet separerade, att jag miste hunden och att jag blev med egen studio) SBG UKs träningsläger.

Jag återkommer ofta till SBG här på bloggen för där har jag tankarna varje dag och jag drömmer om dom på nätterna flera gånger i veckan. Vaknar morgon efter morgon efter ännu ett besök på någon av deras klubbar. Det är den där klubben jag tränat på i England återkommande i flera år, de coacherna som känner mig bäst och den familjen jag vill att de jag tränar här i Jokkmokk och Gällivare ska kunna bli en del av på sikt. Det är också en besatthet jag börjar vänja mig vid: SBG och jag hör ihop.

Årets träningsläger för klubbarna i Storbritannien är på “mitt” hemmagym SBG Manchester och igår slog res-och-träningsfebern till. Nu är biljetterna köpta, jag har flyttat runt schemat, betalat mina sista sparpengar till SAS och i slutet av november flyger jag över för tre dagar med mina idoler i världen: SBG’s svartbälten.

Jag har slitigt med att hitta tid och energi för min egen MMA-träning ända sedan vi startade med MMAn i Jokkmokk tidigt i våras, och just nu är lösningen att tvinga mig att ta ledigt, åka bort och bara lägga timmar på mattan. Inte umgås med vänner, inte träffa familj, inte jobba på distans. Bara svettas, slita och njuta av att lära mig mer. SOM JAG LÄNGTAR och som vanligt när resan är bokad blir träningspeppen på topp så i förmiddags rev jag och Sazid av ett mitspass på Snow. Känner mig stark och snabb och stadig trots att jag tränat så lite det här året. Ser fram emot att köra mer nu i vinter!

Dave Camarillo har tränat många skickliga fighters, och det fina med att lägret ligger just i början av december att jag får färska på minnet lite bad gäller BJJn. Jag har aldrig kunna träna BJJ regelbundet, men ska det bli av så måste en ju se till att det händer så nu i december startar vi med rena BJJ-träningar i Jokkmokk. Jag tänker en gång i veckan till att börja med, så får vi ta det därifrån. BJJ är ju betydligt lugnare än MMA och passar så många fler, så jag tror att många kommer lockas till träningarna när vi drar igång. Själv längtar jag efter att börja fumla runt i gi igen och väcka kunskaperna till liv. Det vore drömmen att bygga upp en BJJ-miljö på hemmaplan och på sikt - alltså vi pratar år - börja graderas. Jag rullar ju med vitbälte utan stripes fortfarande fem år in, eftersom jag aldrig kunnat träna för någon som kan gradera mig. Håller tummarna att jag kanske kan förtjäna åtminste EN stripe året som kommer… men då måste jag lägga timmar på mattan för en BJJ-coach, och de hittar jag inte på hemmaplan.

Ett projekt jag har gett upp nu för tredje gången är det här med att gå upp i vikt. Jag orkar bara inte äta så mycket som jag behöver för att lägga på mig just nu, och jag har inte intresset eller tiden att ägna så mycket mer fokus till att gå upp. Nya tag efter vintern, och så hoppas jag att julmaten iallafall kan ge lite pepp. Vågen visar nu på mindre än när jag började så rent generellt är ju det ett rätt kasst resultat med tanke på hur mycket mat jag har försökt trycka i mig.

Förutom att jag ska boosta min träning, och att vi drar igång med BJJ så har vi har folk på klubben i Gällivare som siktar på att tävla efter nyår. För att tävla i Sverige krävs det att klubben bidrar med utbildade domare, och jag har grunnat på det sen nyår. Jag tror domarutbildningen blir ett utmärkt sätt att lära känna sporten ännu bättre så jag siktar på att gå framåt våren. Peppen!

Admin