Decembervardag

DSC_3334.JPG

Förändringens höst har övergått till omställningens vinter, och jag vänjer mig vid att ha dubbelt så många garderober till förfogande (träningskläderna fick en egen, i brist på annat att fylla den med) och att det inte längre finns någon fyrbent hemma som väntar på mig när jag kommer från jobbet. Utan hund är det här huset så ekande tråkigt och nu börjar jag se mig om efter valp, eller för den delen en vuxen hund som behöver nytt hem. Så länge den är duglig i älgskogen, tål kyla och kan sitta på en skoter så är jag intresserad. Hör gärna av dig om du har nån lämplig. 

DSC_3295.JPG

Jag flyttade hem kontoret och sa upp internet. Bra eller dålig kombo? Återstår att se, med tanke på att jag gör mitt mesta kontorsarbete online. Men det är vilsamt och tyst och en skön kontrast till intensiva träningspass på Snow MMA och de nya MMA-fyspassen vi kör i min studio. För yin och yang, det är ju det som är grejen. Att både eldandas igång systemet, och att kyla det med stillhet och vila.

I renskogen är december en riktig yangmånad: en galen månad och renskötarna får inte många timmars sömn per natt de här veckorna. Det är småskiljningar, storskiljningar, det är vinterhjorden som ska utfodras eller köras och det är skotrar som ska lagas, släpvagnar att fixa och någonstans i det en familj som ska hinnas med. Inte konstigt att folk är slutkörda! Jag betraktar renskötarna med beundran och hjälper till med det jag kan - både genom att ta en dag i skogen då och då och genom att kunna akutbehandla trötta muskler. Hoppas nu att det blir en fin vinter för renarna. Hoppas! 

I november körde jag en onlineyogakurs från studion här i Jokkmokk, och nu börjar jag bli varm i kläderna i det här med distansyoga. Jag får bra och nyttig feedback från deltagarna, och ser fram emot att kicka igång ännu en online yogakurs i januari med fokus på poweråret 2018. Deltagarna har varit allt från yogalärare till fullkomliga nybörjare för yoga. En underbar mix av människor som också hjälper mig att bli en bättre och tydligare lärare. Ibland handlar det bara om att hitta det där som är ENKLAST för en just nu och satsa på det. Här hittar du mer info om min kommande onlinekurs om du är sugen att vara med. 

FB_IMG_1511122844731.jpg

Yinyogalärarutbildningen börjar landa i mig och jag börjar sakta inkorporera det jag lärde mig där in i min undervisning. Det är inte någon omvälvande förändring (som jag kanske trodde) utan jag är ju fortfarande jag oavsett vilken yoga jag undervisar, men jag märker hur jag kan lyfta in ännu mer detaljer och ännu mer medvetenhet in i klasserna. Det största med utbildningen var nog just det att testa gå en annan lärarutbildning är kundaliniyoga. Att få se mig själv som lärare tillsammans med andra. När jag började undervisa yinyoga funderade jag lite på om jag tog mig vatten över huvudet, jag som knappt gått någon klass själv. Likaså kände jag när jag drog igång hathayogaklasserna för kampsportare i våras: duger min egen stadiga praktik för att våga lära ut till andra? Och efter den där helgen i Stockholm pustar jag ut och känner mig trygg i att ja, det gör det banne mig! Jag har massor att lära för att bli bättre på alla områden. Men jag är också bra nog att lära ut det jag gör. En skön, skön trygghet som jag tänker vila i resten av vintern. Och sen får vi se, kanske nästa kurs blir framåt våren, kanske framåt sommarn, eller kanske först om nåt år. 

Admin2 Comments