Så blev jag kommunikatör igen

I våras var jag sliten (som vanligt) och det var ljuvligt att gå på ledighet, men gudars så jag trivs med vardagar. Så jag är glad åt att vara nere igen från fjälls, att kalvarna blivit märkta också i år (att det ens fanns kalv att märka efter en vinter som denna), jag är glad åt att vara tillbaka bland gräsklippning, häckansning, arbetstider, mail och sociala media igen. Och jag är glad för att du kikar in här och läser. Tack.

IMG_20180719_182740-01.jpeg

Nystart för hösten

Veckorna till fjälls var intensiva, och jag kanske kommer skriva om dom en annan gång. Kanske i höst när allt har kommit lite på avstånd. En hel del av tiden tillbringades iallafall med valp i tält, som bilden ovan, och efter tre veckor i Badjelánnda kom jag tillbaka till samhället, kickade igång sommarträning i studion och masserade. Massagebokningen hade varit öppen medan jag var till fjälls så det var fullbokat och det var bara att låna en fläkt, kavla upp ärmarna och behandla trots 30 plusgrader i studion. Fantastiskt att komma tillbaka till en sådan efterfrågan!

Flera massörer slutar just nu i Jokkmokk och det märks att det är tryck på alla behandlingar som jag lägger ut. Det är roligt och samtidigt lite oroväckande: det börjar vara läge att förstärka med ännu någon till massör i kommunen. Mitt massagerum finns tillgänligt för den som vill starta upp - hör av dig om du är intresserad av att hyra in dig.

Mitt cykliska liv startade med sommarträning

Sommarträningen ja. I några veckor har studion bubblat av MMA-pass, kampsportfys och chill yoga. Jag skrev tidigare om att planera cykliskt framöver, och jag är redan igång. Efter fjälls kom jag ner för tre veckor med hårt jobb - och sen har jag stängt studion igen för en vila.

Det funkar fint att arbeta intensivt med fysiskt krävande uppgifter så länge jag kan vila emellanåt. Nu skapar jag mellanrum och pauser, mer än tidigare. Det måste väl vara ett tecken på att jag har lärt mig något av mina första två år med studio.

Så vad gör jag nu när studion är stängd? Om du har kikat in på mina hemsidor så vet du om att jag strukturerade om hemsidorna i vår. Nu finns det en renodlad sida för Jåhkåmåhke Yoga som handlar om studion och aktiviteterna där, och den har jag kompletterat med att skapa en egen hemsida för min övriga verksamhet.

DSC_0901-01.jpeg

Nu: jag har ett nytt uppdrag!

För ett år sedan tog jag fortfarande på mig jobb som facilitator och moderator, men det fasade jag ut ur företaget rätt snabbt. Det är uppdrag som är enkla att sälja in och enkla för att dra in pengar, men som jag inte trivs med att göra längre. Enstaka gig gör jag - om det rör sig om mina hjärtefrågor eller goda vänner som ber som hjälp. Annars får det vara.

Jag tog fortfarande ströuppdrag som skribent/kommunikatör för jag älskar ju att skriva, det är därför jag ens har en blogg på hemsidan. Jag har ägnat mig åt att skriva hela mitt liv men det blev lite för mycket småuppdrag och jag behövde strama in och fokusera verksamheten.

Så i samband med att jag lanserade hemsidan ylvapavval.com tog jag också bort frilansverksamheten som skribent... och så gick jag tvärt emot mina egna planer och tog på mig ett långsiktigt uppdrag som kommunikatör.

Vänta - vad hände egentligen?

Nu sitter jag här i fåtöljen, med fötterna högt, datorn i knät och ett uppdrag som kommunikatör för Kvalster.se. Istället för ströuppdrag ger jag lite mer energi över längre tid åt att stärka upp Sveriges största sökmotor för hyresbostäder (och den enda som fortfarande är gratis).

Knappast trodde jag att det skulle vara så roligt att maila med kommuner, hyresbolag, privatpersoner, att formulera texter som är sakliga, lagom torra och vänliga nog - eller ens att det skulle ge mig så mycket att ta mig an ett kommunikatörsuppdrag igen. Men så är det. Jag jobbar såklart på distans, och just idag gör jag det bredvid en sprakande kamin medan hunden sover bakom mig. Helt okej setup för en dags jobb!

DSC_0858-01.jpeg

Passen fortsätter i höst - massagen får minskas

Min sambo, som också är min största stöttespelare när det kommer till driften av MMA-klubbarna i Jokkmokk och Gällivare, är sjukskriven en tid framöver. Det betyder att just nu är det jag ensam som leder passen på Jåhkåmåhke Yoga.

En möjlighet hade varit att minska antalet pass, men det är ju SÅ SABLARNS ROLIGT att ha igång verksamheten. Det är sjukt givande att få fylla väggarna med just det som jag älskar mest: rörelse, vila, utmaning, svett och skratt.

Så när jag nu står ensam med alla träningspass och uppdraget som kommunikatör, betyder det att jag kommer minska på massagetiderna. Alla tider som är utlagda för augusti och september finns kvar, men inga nya kommer ut nu för de månaderna så du som längtar efter massage: boka in dig snarast för att knipa den tid som passar dig. Jag fortsätter såklart massera så nya tider kommer i oktober och framåt, men jag kommer inte ha möjlighet att vara lika flexibel med massagetider som tidigare.

Och med det är det dags att återgå till hyresbostadsbranschen. Vi hörs igen snart! 


Gillar du det du läser? Här hittar du alla gamla blogginlägg.

Admin