Cyklisk planering och sommarplaner

1. Rant (läs med egen risk)

Bygger en ny hemsida. Försöker förstå om det är pollen som gör mig sjuk, eller om det är medicinen mot pollen som däckar mig. Vaknar pigg varannan dag, halvdöd varannan dag. Drömmer om MMA varje natt. Drömmer om SBG varje natt. Vill fortfarande flytta till England, och är samtidigt så otroligt stolt över vad vi skapar här hemma. Alla dessa personer som ägnar timmar efter timmar på mattan med mig. Alla dessa personer som bryr sig, som frågar, som får mig att försöka ta reda på mer. Missar deadlines, missar att följa upp lösa trådar, tappar prioriteringsförmågan och sover oregelbundet. Och alla de där timmarna per dag som jag är van att kunna vara aktiv, som nu bara går till att vara förvirrad och må pyton. Heja pollen. Jag längtar till denna vår är över. Rant över.

DSC_6352.JPG

Vi hade några varma dagar som jag kurade ihop på balkongen i sällskap av ljummen öl, pistagenötter och Bodils Finistere. Kortegen från Midnight Sun Meet tuffade förbi nedanför och det var rätt behagligt att inte bry sig ett jota om något annat ett tag. Jag önskar mig mer sån här tid, men om det var så jag ville tillbringa tiden skulle jag nog inte satsat som egenföretagare. 

Till hösten ska jag försöka ägna tiden mer åt det - inte åt ljummen öl och gamla bilar - men åt att oroa mig mindre och andas djupare. Våren har gått till 100% jobb och 100% sjukdom, 100% MMA-satsning på två klubbar och 100% skrivkurser. Säger sig själv att allt blir lidande. 

2. Cyklisk planering

Så till hösten går jag över till mer cyklist arrangemang: jag kommer leda pass i tre veckor, och sen ha en passfri vecka där jag kliver ur ledarrollen några dagar. Jag ser för mig hur jag ska lägga ledarrollen åt sidan, ägna tiden åt studier, åt admin, åt att hålla tyst och ta hand om mig själv istället för att elda på andra. Får se om det är så det blir, eller istället samma lösning som många andra egenföretagare: lägga motsvarande tid på att jobba för någon annan, dra in skälig lön för timmarna. Vi får se.

Jag HOPPAS iallafall att det ska leda till att det blir färre inställda pass (I vår har jag ju ställt flera stycken! För att inte tala om den sista skrivkursen med tre inställda videosamtal. Never heard of). Jag har också potionerat ut kurserna mer, skjutit på en del starter sent inpå hösten när allt av pollen förhoppningsvis har gett sig. Jag autoinställer det mesta som sker på mina sociala media, och fastän jag låg sjuk häromdagen droppade höstens alla arrangemang ut på facebook.

3. Nu har höstens kurser släppts!

Alla utom MMA-introkurs i oktober då, mer om det kommer närmare hösten.

I listfom: 

 • Grundkurs i Kundaliniyoga, 5 pass, start 30 augusti
 • PT Small group - Kom igång, 6 pass, start 3 september
 • Medicinsk yoga, 6 pass, start 1 oktober
 • Kundaliniyoga för chakrabalansering, 8 pass, start 2 oktober
 • Onlinekurs i läkande skrivande, start 7 oktober
 • PT Small group - boxning, 6 pass, start 30 oktober

Rätt gediget program, huh? Mer info om allt här på hemsidan och på facebook.

DSC_6397.JPG

Älskar att allt går att tidsinställa online nu. Allt kan förberedas och ordnas, och på ett givet datum går informationen ut. Det är så skönt! Så kan jag ha mina ryck när jag får sitta ostört i flera timmar och fila på upplägg för kurser, testa yogapass och skriva manus. Och när allt är klart: BAM. Välkomna! 

Roligt att se intresset för PT Small group förresten, och för chakrakursen i vinter. Jag tror att vi kommer ha mycket roligt ihop i studion i höst! Längtar efter att få dra igång igen efter sommaren. Men innan dess behövs en paus för att hitta djupet igen. Utrymmet mellan in och utandning. Tystnaden utan produktion, måsten eller vardag. 

Fjälls.

Nog blir det skönt också för den här tränarskallen att släppa tankarna på MMA ett tag. Nu går så många av mina vakna timmar åt till klassplanering, testa ut drillar, läsa på, se intruktionsvideos från SBG och nöta detaljer. Jag känner hur gott det gör för hjärncellerna att nöta på det här viset, men oh det blir fint när jag kan fylla huvudet med mer än slagsmål och tekniker för att skada andra eller själv undvika att bli skadad. Saker som:

 • Serietidningar
 • Matlagning
 • Renmärken
 • Växter, både ätbara och icke ätbara, vildväxande och såna som måste planteras (och omplanteras)
 • Skönlitteratur
 • Sömn

Ja ni ser ju. Kommer bli fullt upp. ;-)

4. Ha en fin sommar! 

Så ses vi igen när kalvarna är märkta. 

 

DSC_6368.JPG
Admin