Brottning i pyjamas - det här med BJJ

Screenshot_20180530-132423-01.jpeg

Innan 2019 är här kommer vi starta med brasiliansk jiu-jitsu här i Jokkmokk. BJJ beskrivs ibland som ett mänskligt schackspel, ibland som teknisk brottning med dräkt. Det är en form av kampsport som har haft stor påverkan på utvecklingen av modern MMA, och kan också sägas vara grunden för allt som sker på mark på MMA. Ja - mycket kan sägas - och jag har länge längtat efter att börja träna BJJ regelbundet. Vi har inga rena BJJ-pass varken i Jokkmokkk eller Gällivare men nu tusan blir det ändring på det!

I december kör vi igång med BJJ-träning här. Jag kommer leda träningarna, men jag drar igång det här lika mycket för att jag ska lära mig - för jag är själv vitbälte. Därför börjar vi med grunderna och vi tar det långsamt. Du kan komma i vanliga träningskläder första gångerna (kläder utan dragkedjor eller annat som kan fastna eller skada andra).

BJJ-passen blir öppna för alla från 16 års ålder. Nån gång i månaden har vi BJJ endast för tjejer, men annars är alla pass för alla. BJJn blir helt fristående från MMA-träningarna och du behöver inte ha några tidigare kunskaper om brottning, jiu-jitsu eller över huvudtaget idrott för att vara med. Det är en rolig träningsform som passar många!

Många lockas till BJJ just för att det är många självförsvarstekniker, för att det inte innehåller slag eller sparkar, för att det är skonsammare för kroppen än judo och dessutom ett himla roligt sätt att träna på. Jag längtar till vi drar igång!

IMG_0440.JPG

Ifjol beställde jag för första gången en egen kalender. Framsidan valde jag som en målbild, som ett fokus, och den sammanfattar också mitt 2018 som till största delen har fokuserat på kampsport. Framför allt har tiden lagts på att bygga upp min egen verksamhet i Jokkmokk, att skapa stabilitet på klubben i Gällivare - men hela tiden med hjärtat i England. På bilden bär jag gi, dräkten vi använder i BJJ, och nu är det dags att börja använda den oftare!

Admin