Nu äntligen har jag fått hjälp!

Nu tusan är det brytningstid! Juni är en galen månad och då har jag inte ens barn som plötsligt går på sommarlov. Vi var i Malmberget några dagar när värmen och regnet svepte förbi och plötsligt är gården i Jokkmokk knallgrön! Grannarns syns inte längre istället har vi en VÄGG av grönt längst ner, åh gudars det är som en annan plats. Synd att vi är här så sällan på sommaren - men bara att njuta av (och jobba järnet) de här dagarna i juni som vi faktiskt är på plats. Snart är det september och bara krattningen kvar.

Apropå september så har jag skrivit en komihåglista för mig själv för kommande tolv månader. Tabbar jag gick på både i år och ifjol men som jag kanske slipper året som kommer (om jag bara minns att läsa detta inlägg i tid).

Löften till mig själv för året som kommer:

  • Minska antalet träningar i maj och juni. Folk tar tidigt sommarlov från träning. Ta ledigt i maj förresten! Gör något annat än jobb. Påta i trädgården om den tinat fram. Lek med hunden. Skriv en bok. Och fixa deklarationen i tid istället.

  • Minska antalet träningar i december. Det finns en anledning till att vi behöver ha helgdagar mitt i midvintern. Stäng studion efter lucia. Gå in i mörkret. Bygg ett ide. Kom ut igen efter nyår.

  • Betala dyrt för bokningssystem som ordnar allt. Skit i att hålla räkning på alla träningskort, alla olika datum, alla olika priser, alla undantag och alla speciallösningar. Se till att allt är samlat online och låt programvaran sköta allt det istället. Fixa autogiro. Lägg uthyrningen av studion i samma system. Se till att allt är samlat och fungerar utan mig.

  • Bokför underlagen samma dag eller iallfall samma vecka. Låt inte tiden gå. Slappna aldrig av! Det är då stressen kryper på.

06__4.jpg

England, England

Jag har ställt in Englandsressan. Träningslägret som börjar nu. Det är skitjobbigt men jag hade det på känn sen rätt länge. Idag skrev självaste Matt Thornton, grundaren av SBG och vår husgud, till mig och frågade om jag kommer vara där när han leder sitt pass imorgon. Fy fan jag var nära att spontanköpa dyrare biljetter än jag har råd med och åka iväg. Det svåraste som finns är att ställa in och det känns som om jag har ställt in nonstop senaste sex månaderna. Det kryper i nacken när jag skriver det. Värsta känslan jag vet.

Bilden här ovanför är från England förresten, där njuter jag av livet på gräsmattan i en förort till Manchester. Jag var 17 år och skulle snart åka hem efter ett år som utbytesstudent. Och det är 17 år sen i år. Bilden nedan är från förra veckan.

D5780FC2-B31E-4896-8DEA-AB326EE9BD75.jpg

Så blev jag sjukskriven

Äntligen har jag hittat någon som verkar ha lösningen för min höft. Jag har testat en mängd olika grejer för att få ordning på höften, och nu tror jag att jag närmar mig rätt svar. Jag har alltså en överansträngd höft efter ett intensivt år men himlarns massa träningar - både genom min egen träning och att leda andra i deras.

Höftböjaren är så överansträngd att den tappat all styrka, och ingenting jag har testat senaste fyra månaderna har hjälpt. Nu gör jag en tiodagarskur med Naproxen, tabletter så starka att jag snubblar fram halvhög (jag är inte så van att äta piller nej), rör mig minimalt och gör exakt den rehaben som sjukgymnasten förespråkat. Hon sa att om det går bra får jag börja promenera igen efter två veckor, så jag sköter mig så bra jag bara kan och håller tummarna.

Bedömningen i fredags löd att jag kan vara tillbaka på jobb på heltid igen om en månad om det här funkar, så jag litar på det. Det vore guld att kunna gå i sommar, mitt humör har ju sjunkit som en sten när jag inte får min träningsfix varje dag och nu törstar jag efter hundpromenader längre än runt gården.

Denna sjukskrivning kom i helt rätt tid. Redan ifjol bestämde jag ju att studion ska hålla stängt hela juli & augusti, och det betyder att min vilotid kommer var mycket längre än sjukskrivningen. Nackdelen med att jobba i en bransch där vi bara tar betalt för de faktiska timmarna är att nu kommer jag ha svårt med studiohyran i sommar, men fördelen med är att eftersom jag går från sjukskrivning till ledighet så kommer kroppen verkligen få en chans att vila upp sig. Även om rehaben går som den ska så kommer jag ÄNDÅ ta det lugnare än vanligt och öka gradvis med rörelse fram till hösten när vi kör igång igen.

IMG_6728.jpg

Önskemål för hösten

Och när vi är inne på hösten, så sitter jag nu med höstens planering. Så ös på med alla dina önskemål! Vill du ha några särskilda pass i höst? Vad vill du testa för nytt? Dagar/tider som det passar dig med yoga/träning? Kommentera, maila eller skriv en kommentar på facebook så jag får veta! Tack.

Admin