Topp tre höst-téer att koka hemma

Denna vecka har ägnats till vila. Mycket soffa. Mycket yin. Mycket hemkok i allsköns mixar, ja överlag mycket te, så inspirationen är på plats för att dela med mig av mina höst-favoriter på téfronten: 

  1. Så snart det börjar vara minusgrader ute kokar detta på spisen: kanelstänger, hel kardemumma, nejlika, svartpeppar, färsk ingefära i mängd. Går fint att dricka efter ett uppkok, men om du är som jag så låter du det puttra i nån timme, och sen dra över natten. Perfekt som det är, eller blanda med lite mjölk, och honung, och släng i lite svart te i koppen när du ska dricka för rätta stinget.
  2. Chili blandat med riven ingefära och riven gurkmeja. Koka nästan upp. (Lägg till nån vitlöksklyfta och en pressad lime om du är riktigt förkyld, och drick med massa honung innan du ångrar dig.)
  3. Båsskå, kvanneblad plockade i försomras eller inhandlat från Viddernas Hus eller Ájtte. Lägg några blad i uppkokt vatten. Låt dra några minuter & njut! Ps. den här brukar jag servera efter yogapassen ibland.