Utomhusyoga

Jag älskar att yoga utomhus under dessa förutsättningar:

  1. Såpass varmt att jag liksom redan är uppvärmd innan jag sätter igång.
  2. Inga mygg.
  3. Inga grannar eller okända människor som ser.

Det händer inte så ofta, men jag har några favoritplatser. Vår hyresvärds veranda här i Tromsø, till exempel. Där kan jag sträcka ut väl skyddad av plankväggarna, men med utsikt över både Tromsøya och Kvaløya.

En oväntad pärla var bakgården som hörde till vår Airbnb-lägenhet i Prag förra veckan. Lägenheten låg i ett lugnt område överlag, hade stora rum och högt till tak, och bakgården visste vi inte ens om att den fanns förrän vi irrade oss ut. Den blev snabbt avfärdad av sambon; alldeles för spartansk och klaustrofobisk för bokläsning och piprökande. Men som skyddad yogaplats för mig? Perfekt.

Så i vilan mellan opera, zoo och stadsvandringar fick jag flera fina stunder på mattan med ett svettigt ashtangapass, några hatha-flöden och några sömniga yinyogatimmar. Underbart grundande inför att yoga lös här hemma i höst.

YogaAdmin